Conceptfotografie

Wil je foto’s met een verhaal? Dan kom je uit bij conceptfotografie. Erg leuk voor bedrijven die een informelere sfeer willen uitstralen. Samen bespreken we wat de boodschap moet zijn. Ik voeg daar een tikkeltje humor aan toe en we krijgen een geweldig resultaat!

Serie 1 – Feeling Save at Home

Laat je meenemen naar een dag uit het leven van een jong en levendig gezin dat zijn thuis heeft in een volledig vervallen huis in Wernhout. Ondanks de verwaarlozing en het verval van hun fysieke omgeving straalt dit gezin vreugde en schitterende veerkracht uit. Ze lijken totaal niet onder de indruk van hun vervallen omgeving. Voor dit gezin is dit huis hun thuis, een veilige plek waar men zich geborgen voelt.


Serie 2 – Gesleept door de dag

In sommige situaties kunnen zelfs de meest eenvoudige en basale handelingen extra zwaar aanvoelen wanneer je niet goed in je vel zit. Sommige mensen hebben te veel verantwoordelijkheden, anderen kampen met een depressie of een burn-out. Alles wat je dan doet voelt loodzwaar. Je geheugen laat je in de steek, je haar valt uit, je hoofd suist en je ogen doen pijn. Maar je staat iedere dag op en doe je wat er gedaan moet worden. Zelfs alledaagse taken die normaal gesproken geen probleem zouden zijn, of zelfs leuk kunnen zijn, zoals een wandeling maken met je hond of kind, worden opeens een enorme uitdaging. Het aantrekken van je schoenen alleen al kan een hele opgave zijn, laat staan het doen van boodschappen, opruimen, tanken en andere dagelijkse en wekelijkse taken.

Met deze fotoserie wil ik het gevoel van ‘geleefd worden’ in beeld brengen. Bij de afdrukken heb ik daadwerkelijk naald en draad door de foto’s gebruikt om het gevoel van ‘meegesleept worden’ te versterken.